
onsdag den 14. maj 2008
Udpluk af floraen i min biotop





tirsdag den 13. maj 2008
Butsnudet frø
rena temporaria
rena temporaria

Skrubtusse
bufo bufo



PADDER amphibia
Der er ca. 4.400 arter af padder på verdensplan. Vi har 14 arter i Danmark. (3 tudser, 8 frøer og 3 salamandre). Padderne opdeles i halepadder (salamandre), springpadder (frøer og tudser) og ormepadder. Her i Landet har vi kun halepadder og springpadder. Fælles for padderne er den bløde, fugtige hud uden skæl. Denne er vigtig for deres åndedræt og for vand- og saltbalance. Endvidere indeholder huden giftkirtler, der gør visse arter uspiselige for rovdyr. Æggene lægges i beskyttende slimklumper i vand, og den tidlige udvikling foregår i vand. For springpaddernes vedkommende forsætter udviklingen på land, og denne vekslen mellem liv på land og i vand har givet dem deres navn AMPHIBIA, som betyder dobbeltliv.
SKRUBTUSSEN Bufo bufo
Skrubtussen har en meget vortet overflade, den har vandret pupil, den er almindelig og udbredt.
Hunner er 10-12 cm lange og hanner er 7-8 cm. Skrubtussen er brunlig, men kan variere fra sandfarvet til murstensrød, mørkebrun, gralig, oliven og næsten sort. Vortet hud og fremstående kirtler bag øjnene. Disse kan beskytte tussen mod at blive ædt af rovdyr, da disse indeholder sekret, som er giftigt. Øjnene med den vandrettede pupil er dybt gyldne eller kobberfarvede. Skrubtusser støder man på i haver og skove, hvor den kan træffes i skovkanter og lysninger. Landlevende, hovedsagelig nataktiv og gemmer sig om dagen. Den spaserer helst, men kan hoppe, hvis den skræmmes. Hver hun lægger flere tusind æg, som bliver lagt i lange snore. Haletusserne er små og kulsorte.
BUTSNUDET FRØ Rena temporaria
Hunnerne er 7-9 cm og hannerne er noget mindre. Farven varierer fra brunlig, gullig eller rødlig til næsten sort med uregelmæssige marmoreringer på siden og ofte en V-formet tegning mellem skuldrene. Overvejende landlevende og findes på mange forskellige levesteder, blot de er fugtige. Æggene sættes som store geléklumper i vandoverfladen. Hver ægklump kan indeholde 4000 æg.
lørdag den 10. maj 2008
Bille

Hjælp jeg har lidt svært ved at finde ud af hvad det er for en bille, den som kommer nærmest når jeg kikker i HVAD FINDER JEG I SKOVEN, Politikkens naturguide, er Magarinotus. Den træffes oftest ved foden af eg og bøg, ved gærende saft eller under bark, træffes også ved ådsler og gødning. Træffes fra maj til juli.
fredag den 9. maj 2008
Billeder fra Oberstens sø
Mere Land Art :-)

Da disse tanker om, at livet går i bølger kom jeg til at tænke på at der er også mennesker hvis liv går i ring, de kommer ikke videre. De er så navlebeskuende, og har så ondt af dem selv, det hele er de andres skyld. Eller de er så centreret om dem selv. Se mig og det er dem det hele drejer sig om. Det er to typer mennesker jeg kommer til at tænke på når jeg har lavet denne spiral af blåmuslinger. Jeg kan heller ikke lade være med at glædes over Guds skaberværk. Tænk sig, der er ingenting naturligt skabt der er ens, jeg kan næsten ikke rumme denne tanke, når jeg tænker på hvor mange mennesker, dyr og planter der bare har levet i min tid.
torsdag den 8. maj 2008
Land art

Jeg tog på stranden for at få inspiration til land art. det skulle være noget natur, som man skulle gøre noget kulturligt ved. Jeg havde noget med bølger i tankerne og fandt blåmuslinger og lavede bølger af dem. Det fik mig bla. til at tænke på at livet foregår også i bølger. De mennesker der oplever at gå i en lige linie, bliver ofte så fattige og har svært ved at forstå andre og deres måder at handle på, men de som har været igennem sværre tider i livet lettere kan indleve sig i andres liv. De har livserfaring på godt og ondt.
mandag den 5. maj 2008
Oberstens sø



Jeg blev anbefalet af Ida at tage ud til Oberstens sø, det var åbenbart i sidste øjeblik for at få blileder af frø og tusse æg, for da jeg kom der ud efterfølgende havde alle forladt ægene og der var bare tomme "huse" tilbage. Jeg har faktisk aldrig set disse lange strimler med tudseæg før. Der gik en dame med sine børn derude, hun vidste så meget, så jeg spurgte om hun var lærer, hvilket var tilfældet.
Abonner på:
Opslag (Atom)
Billeder fra min biotop

Forårs første Vorterod, måske :-)

Hvad var det dog der skete? Mit venterfrosne hjertes kvarts må smeltes ved at se det den første dag i marts. Hvad gennembrød den sorte jord og gav den med sit sølvblå flor et stænk af himlens tone? Den lille annemone jeg planted der i fjord.

Vandløbet